V souvislosti se současnou mimořádnou dobou pociťuje mnoho lidí mimořádné psychické nároky. A to nejen pedagogové a děti ve škole. Nyní se ale soustřeďme především na ně. Pomozme jim tyto nároky dobře zvládnout! Společně můžeme zlepšit způsob, jakým na ně reagovat a jaký dopad mají na naši psychiku. Den duševního zdraví je online seminář zaměřený na podporu duševního zdraví pedagogů a žáků základních škol. Jeho cílem je zlepšit adaptaci po návratu do škol, zmírnit dopady distanční výuky a ošetřit možné projevy traumat a dekompenzace.

 

 

Zapojit můžete i Vaši školu! Tento program vyškolí Vaše školní psychology, výchovné pracovníky a metodiky prevence. Ti pak následně předají získané zkušenosti na školách. Další informace o akci zde: https://www.opatruj.se/akce. Najdete zde také programy workshopů pro pedagogy a žáky.

 

Vyberte si termín konání:

18. 8., 19. 8. nebo 24. 8. – každý tento den proběhnou vždy dva online semináře v délce 2 hodin v časech 8:30 – 10:30 a 11:00 – 13:00 hodin.

 

K registraci, s dotazy a pro další informace kontaktujte Pavlu Novákovou, +420 702 097 275, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Účast na akci je ZDARMA. Po registraci Vám dorazí potvrzovací email a informace k připojení prostřednictvím platformy Zoom.

Celou akci povede expertka z oblasti psychologie a krizové intervence pro garanci kvalitativního dopadu: PhDr. Věra Neusar, oblastní metodik prevence a koordinátorka expertních týmů.

 

Po absolvování akce budou účastníci připraveni realizovat Den duševního zdraví na vlastní škole na začátku nového školního roku. Tento Den duševního zdraví se na školách odehraje ve dvou fázích:

  1. workshop pro pedagogy v rozsahu tří vyučovacích hodin,

  2. po uplynutí nejméně jednoho týdne se mohou začít konat workshopy pro žáky (také v rozsahu tří vyučovacích hodin).

 

Den duševního zdraví pro Vás připravuje Národní ústav duševního zdraví, jeho iniciativa Opatruj.se, ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy a Národním pedagogickým institutem.

Loading...