Připravili jsme pro vás nová témata informačně-vzdělávacích programů – webinářů. 

Jsou určeny pro pedagogické pracovníky všech stupňů škol. Účastnit se jich mohou jednotliví zájemci, ale také početnější pedagogický sbor školy.

 

Vyberte si z těchto nových témat a jednoduše se na akci registrujte přes odkazy níže. Každé téma bude mít devět termínů, které budeme otevírat postupně. Sledujte tento web a zprávy od nás. Vstup na webináře je bez poplatku.

 

Forma realizace: online na platformě MS Teams

Délka: 4 vyučovací hodiny

 

Vyberte si z těchto nových témat pro vás a jednoduše se na akci registrujte:

 

Téma: Distanční vzdělávání žáků se speciálně vzdělávacími potřebami (SVP) - zkušenost, kterou využíváme v současné škole

Stručná anotace: Webinář jako platforma pro společné sdílení a přemýšlení nad tím, jak můžeme ve školách využít získané zkušenosti z distanční výuky žáků se SVP ve prospěch vzdělávání žáků v současné době, kdy školy řeší nejen dopady distanční výuky, ale i nové výzvy včetně příchodu žáků - běženců z Ukrajiny. V rámci webináře vytvoříme prostor pro sdílení příkladů dobré praxe, společné přemýšlení a hledání strategií, které ve školách nyní řešíme.

Lektorka: Ing. Zdeňka Juklová, ředitelka, ZŠ Velké Hamry

Termíny konání:

9. 6., 14-17 hodin, registrace ZDE

 

Téma: Podpora „offline“ žáků aneb ZÁKLADY KRIZOVÉ INTERVENCE

Stručná anotace: Webinář se zaměřuje na podporu žáků a studentů v obtížných životních situacích. V rámci webináře budou zprostředkovány základy krizové intervence pro pedagogy, aby byli schopni žáky v těchto situacích podpořit a zvýšili tak jejich šance na (nejen) školní úspěšnost.

Lektorka: Mgr. Alexandra Petrů, metodička asistentů pedagoga, Člověk v tísni, o.p.s.

Termíny konání:

7. 6., 14:15-17:15 hodin, registrace ZDE

14. 6., 14:15-17:15 hodin, registrace ZDE

 

Téma: Komunikace školy s rodinou pohledem OSPOD

Stručná anotace: Webinář se zaměří na komunikační limity subjektů ve školském prostředí, které spolu musí v zájmu dětí komunikovat. Upozorní na v praxi se často objevující vzájemnou neznalost skutečných rolí osob a subjektů, které jsou ke komunikaci ze strany školy přizváni a díky které vznikají mezi rodinou, školou, ale i dalšími subjekty nedorozumění, i když je naopak cílem efektivní komunikace v zájmu dítěte.

Lektorka: Mgr. Dagmar Kubičíková, vedoucí Oddělení sociálně-právní ochrany dětí Praha 8 (OSPOD)

Termíny konání:

7. 6., 14:15-17:15 hodin, registrace ZDE

 

Další informace naleznete také na webu Zapojmevšechny.cz. S dotazy a pro více informací se obracejte na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..