Interaktivní webová aplikace Zapojmevsechny.cz byla spuštěna 1. 6. 2019. Co zde najdete?

  • Články  V článcích je pro vás připravena dobrá praxe ze škol, domácí i zahraniční inspirace, metodiky, interaktivní testy, metodické a pracovní listy a manuály k 9 vybraným tématům jako například: problémové chování žáků, asistenti pedagoga, odlišný mateřský jazyk, práce s heterogenní třídou, spolupráce rodičů a školy aj.
  • Videa a podcasty  Ve videích i podcastech zní hlasy odborníků na vzdělávání i výchovu, ale také rodičů a dětí. Poslechněte si jejich příběhy, inspirujte se a využijte jejich zkušeností.
  • Vzorové dokumenty  V této sekci si můžete s online nápovědou vyplnit formuláře Plánů pedagogické podpory a Individuálních vzdělávacích plánů. Najdete zde nově i Vzorové náplně práce.
  • Mapu expertních služeb – Zde najdete nejbližší školská poradenská pracoviště nebo jiné odborníky a organizace, kteří se věnují speciálním vzdělávacím potřebám dětí.
  • Internetovou poradnu, včetně poradny v ukrajinštině
  • Možnost stažení celého obsahu webu nebo jednotlivých tematických sekcí ve formátu PDF. 

 

Web je primárně zaměřen na tři cílové skupiny: pedagogy, zřizovatele škol a rodiče. Na jaře 2022 v reakci na válečné dění na Ukrajině byla přidána nová cílová skupina Ukrajinský žák. Nově vytvořený odborný obsah kladl zřetel na nové žáky v českých školách. Výstupy mají pomoci zejména učitelům a pedagogickým pracovníkům při práci s novými žáky-cizinci, v komunikaci s nimi i s žáky stávajícími, s udržením zdravého klima třídy i školy, zajištěním důvěry a správného začlenění cizinců.

Celý obsah webu je rozdělen podle jednotlivých cílových skupin. Součástí aplikace je mj. sekce „Mapa expertních služeb“ pokrývající celou ČR, „Encyklopedie společného vzdělávání“ a „Poradna“, kde metodici projektu řeší dotazy a problémy tazatelů spojené se společným vzděláváním. Od března 2022 funguje také nabídka poradenství v ukrajinském jazyce. Obsah aplikace je možné stáhnout do off-line knihy, buď veškerý obsah nebo podle jednotlivých tematických sekcí.

Na přípravě obsahu webu se za celou dobu jeho existence podílelo velké množství odborníků přímo z praxe. Pedagogů, speciálních pedagogů, psychologů, poradenských pracovníků, lektorů, mentorů, aktivních rodičů a dalších. Díky jejich práci a zkušenostem můžeme garantovat, že vše, co na webu najdete, je aktuální a vyzkoušené.

V období 17. 11. 2022 – 11. 5. 2022 proběhla online kampaň na podporu a propagaci interaktivního webu Zapojmevsechny.cz. Tím se úspšně nastartovala setrvale vysoká návštěvnost a využitelnost webu. Průměrný měsíční počet návštěv webu od jeho zahájení dosud je téměř 18 500. Od ukončení PPC kampaní (tj. 5/2021) počet návštěv vzrost na průměrných 22 175 návštěv měsíčně. Toto číslo návštěv se daří udržovat.  

Web Zapojmevšechny.cz nabízí svým čtenářům aktuálně (k 31. 12. 2022) 419 článků, vč. textů v Encyklopedii, 31 podcastů, 36 videí, dále pak 11 vzorových náplní práce a 19 vzorových plánů (zejména Plánů pedagogické podpory (PLPP), Individuálních vzdělávacích plánů (IVP). 

Web Zapojmevsechny.cz – velmi úspěšný produkt projektu – bude fungovat i po ukončení projektu jako informační portál na podporu rovných příležitostí a osvětu ohledně společného vzdělávání. 

 

Řekli o webu Zapojmevsechny.cz:

„Zapojmevsechny.cz se mi líbí, je praktické. Diagnostika dětí, práce s cizojazyčnými dětmi, spolupráce rodiny a školy, pomoc dětí s IVP. Je to však více pro základní školy než pro nás v MŠ. Forma mi přijde moc příjemná, videa jsou fajn, ušetří to čas. Můžete se zeptat některých odborníků – to okénko. Je tam kontakt na psychologa, určitě by se to někdy hodilo. Je to dobře vymyšlené.“ učitelka MŠ

Tyto stránky jsou mnohem praktičtější než Inkluze v praxi. Skvělé jsou vzorové dokumenty, líbí se mi rozdělení podle oblastí, je to hezky strukturované, přitažlivá jsou i videa. Mnohdy už nemáme sílu něco číst.“ učitel ZŠ

Líbí se mi videa a různorodost témat. Zaujalo mě téma cizinců. Zrovna máme nové dítě, Vietnamce, a určitě to využiji. Vzorové dokumenty určitě použiji. Skvělé je, jak naběhne ikonka pomoci. Dále oceňuji možnosti psychologické pomoci rodičům, učitelům. Určitě web doporučím i všem učitelkám. Ihned rozesílám.“ ředitelka ZŠ

 

 

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY NA WEBU ZAPOJMEVSECHNY.CZ

1.      Absence ve škole aneb (skryté) záškoláctví

2.      Individuální vzdělávací plán má řadu výhod: Jak se tvoří a k čemu slouží?

3.      Sebehodnocení žáků: praktické tipy

4.      Dítě s ADHD a motivace k učení

5.      Jak (a proč) hodnotit děti v mateřské škole

 

NEJPOSLOUCHANĚJŠÍ PODCASTY ZAPOJME VŠECHNY

1.      PODCAST 20. díl: Vývojová dysfázie 1. díl: Jak se liší od opožděného vývoje řeči?

2.      PODCAST 7. díl: Co by dobrému asistentovi pedagoga nemělo chybět?

3.     PODCAST 21. díl: Vývojová dysfázie 2. díl: Rady a tipy pro pedagogy a rodiče

 

NEJSLEDOVANĚJŠÍ VIDEA NA WEBU ZAPOJMEVSECHNY.CZ

1.     VIDEO: Jak se v praxi řeší nesoulad mezi asistenty pedagoga a učiteli? 

2.     VIDEO: Vyrušují žáci při výuce? Poradíme, jak se s tím vypořádat 

3.      VIDEO: Zdržují žáci začátek vyučování? V praktickém videu ukážeme řešení